Despre

MOTTO:                                                                                                                         english versionenglish flag


“Orice vis poate fi transpus in viata de catre cei care sunt suficienti de puternici pentru a crede in el.”(Alphonse Karr)


“Nu am ajuns la intelegerea legilor fundamentale ale Universului prin mintea mea rationala” (A. Einstein)


Ma numesc Cimpoiasu Irina, nascuta in Iasi, Romania, 07 aprilie 1965. Nu am nici multi dar nici putini ani ci doar atatia cati, in urma unor experiente de viata, sa-mi dea maturitatea si dorinta de a privi in mine insami si de a-mi raspunde la cateva intrebari pe care fiecare dintre noi mai devreme sau mai tarziu, mai in gluma sau mai in serios ni le punem pentru a intelege “legile fundamentale ale Universului”.


“Orice contempla si doreste omul in fiinta sa va deveni – caci el este Dumnezeul ascuns in spatele mastii omenirii”(Ramtha)


Si pentru ca atunci cand ceri, Dumnezeu iti da, eu am cerut ghidare in calea mea spirituala si am primit. Dupa o copilarie terorizata de dogma bisericeasca a iadului ce ne asteapta dincolo de ultima suflare ca urmare a firii pacatoase ce ne stapaneste, cautand o alta cale decat biserica de a ma descoperi intru spirit am fost ghidata catre Yoga si anume catre Hatha Yoga si Jnana Yoga adica acele posturi fizice care te ajuta sa realizezi un echilibru la nivel fizic precum si tehnicile de concentrare mentala, respectiv meditatia care iti dau echilibru la nivel psihic. O perioada de timp, in care m-am descoperit prin confuzie si difuzie, in oglinda cu mine insami, prin toti cei din jurul meu care m-au inteles sau nu, m-au acceptat sau nu, m-au iubit sau nu, aceasta cale m-a luminat, m-a invatat sa cred si sa fiu. Dar a venit vremea, cand Yoga nu-mi mai era suficienta si deoarece mi s-a oferit posibilitatea, am plecat in India cu sora mea, sase luni si am urmat acolo cursurile de Kryia Yoga sub indrumarea maestrului Sri Shankarananda Giri, locuind in ashramul sau din Rishikesh si primind initierea chiar de la el.

Acum, invatam ca respiratia de fapt e totul si ca viata noastra este ‘pauza’ dintre inspiratia de la momentul nasterii si expiratia de la cel al mortii. M-am intors in tara, am trecut odata cu viata prin multe experiente bune dar mai ales grele si de fiecare data cand viata mi s-a parut rea si nedreapta, ignorand lectia, m-am dus cu mintea in tot ce am invatat de-a lungul timpului, am cautat raspunsuri prin intuitie si cunoastere si am cautat sprijin in maestri pe care i-am avut de-a lungul timpului. Mi-au fost sustinatori atat cunostintele de Yoga, cat si cunostintele aferente gradului I si II de Reiki in sistemul USUI de vindecare naturala pe care le-am acumulat ulterior dar am reluat si legatura cu biserica pe care acum, o redescoperisem dincolo de dogma prin gratia parintelui meu duhovnic.


M-am plimbat prin viata mea de pana acum, cu mintea si cu sufletul, cu increderea si disperarea, cu iubirea si cu ura, cu dispretul si compasiunea, cand sus in extazul comunicarii cu Dumnezeu Tatal cand forte in jos cu pumnii plini de pastille in gandul renuntarii. Azi, merg cat de sus pot si mai si cobor din cand in cand pana la linia pamantului caci firea umana imi mai pune de multe ori aripile la incercare dar simt ca a venit momentul sa impart cu cei asemeni mie din experienta mea, si asa cum eu am gasit in momentele mele de cumpana sprijin, si altii care au nevoie sa il poata gasi.
Si daca e de ajutor si faptul ca pe langa o Facultate de Calculatoare am mai absolvit-o si pe cea de Psihologie si Asistenta Sociala, atunci poate ca dorinta mea de a realiza acest curs o sa vi se para fondata si o sa ne dati sansa de a ne impartasi impreuna din experienta maestrilor si de a pune in valoare “Dumnezeul ascuns in spatele mastii omenirii” din fiecare.

GABRIELA DAVID
nascuta in Iasi, Romania, in 1968.
Absolventa a Facultatii de Fizica, Universitatea “Al. I Cuza” din Iasi, Romania si licentiata in asistenta medicala, Metropolitan University College, Copenhaga , Danemarca.
A practicat Yoga din 1991, si a predat Cursuri de yoga in Copenhaga, Helsinki si Rishikesh. In prezent lucreaza ca asistenta medicala in  sectia de medicina paliativa, Spitalul Universitar Herlev din Copenhaga.
Ideea acestui curs si materialele prezentate sunt urmare a practicii sustinute in Hatha si Kriya Yoga (initiata in Kriya Yoga in 1996 de catre Swami Shankarananda Giri), silent retreats cu Noel Boyd (profesor recunoscut de pe linia lui Ramana Maharishi), initiata in Reiki nivelul 1 si 2, curs de meditatie Zen (Kaare Landfald), Eckhart Tolle, Gangagi, si specializare in tehnici de comunicare in asistenta paliativa a pacientilor.


IRINA CIMPOIASU
nascuta in Iasi, Romania, in 1965.
Absolventa a Facultatii de Electrotehnica, sectia Automatizari si Calculatoare, Universitatea “Al. I Cuza” din Iasi si a Facultatii de Psihologie si Asistenta Sociala, Universitatea “Petre Andrei” din Iasi.
A practicat yoga din 1991 si a predat cursuri de yoga in Rishikesh unde a primit si initierea in Kriya Yoga de la maestrul Swami Shankarananda Giri, initiata in Reiki nivelele 1 si 2, curs de NLP.
In prezent ma ocup cu administrarea Vilei Matei din Baile Herculane, Romania care va fi si locatia cursului nostru.